fbpx
Esport- og fitnesslinje Sæt fokus på dit spil og din træning i en spændende kombination af fitness og esport!

Esport- og fitness

Vil du udvikle dig som esportsudøver, holde dig i god form og have store efterskoleoplevelser? Så har du chancen på Design- & Idrætsefterskolen Skamlings Esport- og fitnesslinje!

Dyrk esport og fitness på efterskole

Esport på efterskole er meget mere end bare at spille computer. Der vil blive stillet krav om et væld af kompetencer, og vi arbejder alle sammen seriøst på at udvikle os.

På esport- og fitnesslinjen vil du blive undervist i Counter-Strike 2.

Esportslinjen indebærer discipliner som kommunikation, teambuilding, øje-hånd koordination, taktisk intelligens og fysisk træning. Vi går i dybden med taktik og spilforståelse og gør dig til en bedre esportsudøver!

Hvorfor esport- og fitnesslinje i kombination?

Esport er en sport. Derfor ser vi en god sammenhæng mellem esport og fitness. Linjen er en samlet pakke, hvor esport og fitness kombineres, og du skal deltage i begge dele. Esport er en krævende disciplin, der udøves bedst, hvis man har en god grundform og både træner hjerne og krop.

Fitness-træningen opretholder eller forbedrer din grundform, så reflekser, hoved og krop kan fungere og præstere på bedste vis, når du spiller. Hvis du har en sund krop, har du også et sundt hoved.

Vi arbejder med at gøre dig til en bedre holdspiller. Og når du træner holdånden på den fysiske bane, vil det også gavne dig, når du sidder foran skærmen. Det er altafgørende, at vi kender hinanden godt, hvis vi vil vinde. Og det vil vi!

Fitnessdelen tænkes ind i hverdagen på linjen – og én dag om ugen er dedikeret til træning. Vi arbejder med forskellige træningsformer og teknikker. Fx crossfit, cirkeltræning eller løb. Desuden underviser vi i ernæring, sundhed og forebyggende træning.

Vi benytter os også af teknikker inden for yoga og meditation, så du kommer hele vejen rundt og bliver konkurrenceklar!

Individuelle opgaver, holdopgaver og turneringer – Esport Efterskole

Når du spiller esport på efterskole vil du få individuelle opgaver, som gør det muligt at øge dit eget niveau, ligesom der vil være holdopgaver, hvor der skal løftes i flok. Vi forsøger at sammensætte hold inden for spillet, så niveau og personlige kompetencer passer bedst muligt.

En stor del af undervisningen er det analytiske og mekaniske aspekt af spillet. Vi har adgang til nogle eksklusive værktøjer, der gør os i stand til at gense og analysere kampe – og få en helt masse data på vores præstationer. Det betyder, du aldrig spiller “i blinde”, men derimod på et analytisk grundlag og får en masse input om dit og dit holds spillestil og bevægelsesmønster.

Vi kommer til at spille kampe mod andre efterskoler, og vi skal deltage i events og turneringer i det omfang, det er muligt. Typisk er vi til mindst to LAN-events og én større turnering (fx Blast Premier) hvert år. Af og til får vi ny inspiration af gæsteundervisere, ligesom vi har flere eksterne samarbejdspartnere.

Vi forsøger at planlægge scrims mindst en gang om ugen – og vi deltager ofte i turneringer om eftermiddagen/aftenen. Alt i alt kan du få lov at beskæftige dig med esport i rigtig mange timer om ugen – både i og uden for undervisningen.

Vi følger selvfølgelig etisk kodeks for esport, som er udformet af DGI.

Undervisere med det bedste fra begge verdener – Gaming Efterskole

Anders er en af underviserne på linjen, og har selv fulgt esport-scenen i mange år, samt spillet og undervist i Counter-Strike og LoL.

Som uddannet fysioterapeut og med flere forskellige esportsuddannelser fra DGI har Anders de bedste forudsætninger for at give dig solid undervisning og udvikle dig mest muligt inden for esport.

Det er vigtigt at have hovedet med, når man vil være en god esportsudøver, og derfor har han også fokus på psyken – via coaching, mindfulness og træning i naturen.

Ditte har ligeledes gennemført DGI’s esportsuddannelser, og har siden 2017 undervist i Counter-Strike på mange forskellige niveauer. Ditte har selv spillet både Counter-Strike og LoL, og ved hvad der kræves for at blive en dygtig esportsudøver.

Uanset om du er nybegynder eller øvet, så sørger Anders og Ditte for, at du får værktøjerne til at blive bedre dit spil – både fysisk, mentalt og mekanisk.

Hvem kan være med på esport efterskole?

Esport/fitness på Design- & Idrætsefterskolen Skamling er for både drenge og piger. Vi ser gerne, at du er seriøs omkring esporten og har lyst til at forbedre dig og blive en dygtig holdspiller. Vi er engagerede og ambitiøse inden for sporten og har derfor også en forventning om at du er ambitiøs inden for Counter-Strike 2. Vi udstyrer vores elever med de færdigheder, viden og erfaringer, de har brug for, for at nå toppen i den konkurrenceprægede verden af esport.

Du skal selvfølgelig deltage både i esports- og fitnessdelen.

 

Danmarks bedste esports efterskoler

Mød din lærer

Lærer - Anders Enemark (AE)

Anders Enemark (AE)

Lærer

Underviser på Esport/fitness, matematik, fysik og idræt.

Uddannet fysioterapeut på UCSyd i 2017. Underviser i esport ved HFK Esport.

“Find your why, and you’ll find your purpose”

Lærer - Ditte Cecilie Sørensen (DS)

Ditte Cecilie Sørensen (DS)

Lærer

Underviser på linjefaget esport/fitness. Cand.it i webkommunikation fra Syddansk Universitet. Esportsunderviser siden 2018 og tidl. springrytter.

"To be a good leader in cs or in life, you need to put people before yourself."

Spørgsmål til Esport/fitness-linjen?

    Denne side er beskyttet af Google reCAPTCHA, Privat Politik og gældende Terms of Service.

    Find os på Instagram